Header_correspondernt.png

de Correspondent

Voor De Correspondent produceer ik twee podcasts: De Rudi & Freddie Show en Goed Nieuws met Joris Luyendijk. Daarnaast maak ik ook op zichzelf staande audio projecten waarvoor ik steeds met verschillende correspondenten samenwerk.

De Rudi & Freddie Show

Geregeld voeren Rutger Bregman en Jesse Frederik gesprekken over economie en politiek waarvan ze achteraf denken: was dit niet ook een leuke podcast geweest? Die gesprekken zijn ze voor De Correspondent gaan opnemen. U kunt de hele serie hier luisteren

 

Goed nieuws met Joris Luyendijk

Elke maand gaat Joris Luyendijk in gesprek met een journalist van De Correspondent over zijn of haar journalistieke speurtocht en de laatste ontwikkelingen op zijn of haar terrein. U kunt de hele serie hier luisteren

 

Armoede ontcijferd

In 2016 schreven Maite Vermeulen en Sanne Blauw voor De Correspondent over hoe je armoede eigenlijk meet, en wat voor effect dat heeft op hoe je armoede bestrijdt. Voor deze serie spraken zij ontzettend veel vreemde, grappige, bijzondere mensen, die dagelijks bezig zijn met armoedecijfers. Maar die mensen konden zij eigenlijk niet kwijt in hun artikelen. Daarom, een podcast uitzending die wij met z’n drieen hebben gemaakt.

In deze pilotaflevering gaan we op bezoek bij Peter Lanjouw: een ontwikkelingseconoom die al zijn leven lang cijfers gebruikt om armoede de wereld uit te helpen.

585a900ddfc785196048585.png
 

Sarah - wat dacht je toen ik de deur open deed

Dit luisterverhaal gaat over Sarah, voor wie onafhankelijkheid het allerbelangrijkst was. Tot ze volledig afhankelijk werd en helemaal opnieuw op zoek moest naar zingeving.

 

ADWTVEWWMVWW met Sevn Alias

Ook hebben we een muziekpodcast pilot gemaakt: Artiesten Die We Tof Vinden En Waar We Meer Van Willen Weten. In deze aflevering zijn we thuis bij Sevn Alias, die in de week daarna zijn album Picasso lanceert. 'In Nederland zijn gewoon veel mensen die van feestmuziek houden.’

 

De Mens Zien

Deze audio documentaire hebben we gemaakt naar aanleiding van het journalistieke werk van Heiba Targhi Bakkali.

Steeds meer mensen krijgen dementie, toch is het taboe. Hóe moeten we daar als samenleving mee omgaan? Met De Mens Zien, onze luisterdocumentaire, geven we antwoord op deze vraag. Beluisteren met koptelefoon is een must!